Heb ik weer!

Ik ben gek op buurtmarkten en braderieën. Geweldig vind ik die. De sfeer, die walm van half aangebrande hamburgers met ui. De gezellige drukte, de ellebogen in de aanslag, voeten stevig op de grond, en dan maar lekker dringen en voorkruipen, duwen en trek-ken, zwemmen in de stroop van volk.

Geen cent te makken, maar met wat charme hier en een grote muil daar komt een mens een end. Dus biertje hier, biertje daar. En met wat geluk een gratis misbakseltje bij de één of andere eetkraam.

En wat las ik in de voorgaande aflevering van ons doorgaans zeer respectabele en wel geinformeerde wijkperiodiek? Vrijdag 24 maart: braderie in de Vincent van Goghstraat! Iets met dat Van Gogh ooit per abuis even in onze stad heeft vertoefd. Zal wel. Maakt mij niet uit.

Braderie!!! OMG, zoals dat tegenwoordig heet, oftewel: jeemineetje!

En dus, in mijn beste kostuum (uit de textiel-afkeurbak van Opnieuw & Co), de haren ongeveer allemaal in dezelfde richting en de opstaande schoenneuzen glanzend opgespuugd, toog ik reeds vroeg in de ochtend van die heuglijke dag goedgemutst richting braderie.

Ik moet eerlijk zeggen: het viel me allemaal ietwat tegen. Allereerst had ik wat meer men-sen verwacht. Eerst dacht ik nog dat de echte drukte nog moest beginnen, maar toen ik rond twee uur in de namiddag nog steeds de enige aanwezige in de hele Van Goghstraat was, bekroop mij even de gedachte dat deze braderie wellicht geen groot commercieel succes zou worden.

Zeker ook met het oog op het waarlijk armetierige aantal koopjes (ik heb welgeteld één object gezien, en dat was een woonhuis, en zoals u wellicht weet, bezit ik reeds een schitterend in het park gelegen stekkie. Recyclebaar, prima geïsoleerd, en opvouwbaar. Van karton). En het volledig ontbreken van kraampjes.

svoc2017-10

Gezellige braderie Van Goghstraat.

Ik had me er wekenlang reuze op verheugd. Krijg je dit! Het viel me eigenlijk zwaar tegen. Ben ik nou daarvoor m’n doos uitgekropen?

Heb ik weer!

Crispijn van Outgaerden
De Stem van Oud-Krispijn, 2-2017

Columns uit wijkkrant De Stem van Krispijn

%d bloggers liken dit: