Arie het gelijk

Wat zei ikku, in de vorige Stem: toppertje toch, die Arie Okabézet? Telkens weer oppietoppie boordevol van leuke plannetjes voor Krispijn.

Nu weer dat ouwe sportterrein. Dawwe daar een tof wijkcentrumpie van motte maken. Dus niet meer alleen voor overactieve uitslovers maar ook zo af en toe iets aardigs voor lapzwansen as ondergetekende. Lijkt me vierkant te gek.

Maarre, Arie, pas een beetje op voor de concurrentie in de wijk: ik kom nog wellus in De Koloriet en De Buitenwacht enne, daaro hebben ze ook al van alles draaien voor de wijk. Eén wijkcentrum per wijkbewoner is zat. En in een klein wijkkie asset onze vind ik eigenlijk drie al wel best een heleboel. Wat wou je daar an doen, Arie?

Nettas in de binnenstad. Daar willen ze in ellek leegstand pand een mark met kraampies en galerietjes hebben. Met dagelijkse boodschappies en konst, maar dan zo duur as mogelijk. Mojje nie willen.

Enne, Arie, as de braderie gewoon weer de standaard gelikte kerremis van kraampies goedkope rommel wordt, diesse vorige week in een andere plaats niet verkocht konden krijgen, laat dammaar gaan, joh. Dat kennen we al.

Nee, wammij betreft, Arie: een wijkbraderie. Met de eigen wijkondernemers. De kapper komp kappen (ja, jij ook, Petertje!), de schoenlapper lappen, de bakker bakken, en zo kennik nog wel effe doorgaan. Ware het niet dawwe in onze wijk niet zo heul veul ondernemers hebben.

Maar niet getreurd: eigengemaakt gebak, huisvlijt en hobby, schilderijen, fotografie (hup, Jeroen), beeldhouwkunst; alles wordt uitgestald zolang het maar uit de wijk komp. Wat jij?

Kennik ook drie, vier keer per jaar ’s een keertie memme handel in vadsige vodden, oud ijzer en overige opgeraapte en/of ‘op bijzondere wijze verkregen’ spulletjes leuren zonder meteen door de juten achter de tralies gezet te worden.

Nog een verzoekje van de vaste nachtbewoners van het Weizigtpark: kenne d’r ook wat bankies kommen om op uit te rusten, want iemand as ik, die loopt wat af op een dag. Da’s nie mals, Arie. Dat wil je nie weten.

Maar verders: gaan met die banaan, Arie! Mijn steun hejje! Nu nog die van Kolff en zijn matties, dan de centen nog effe fiksen, en hupsakee.

Go Arie go!

Crispijn van Outgaerden
De Stem van Oud-Krispijn, 3-2018

Columns uit wijkkrant De Stem van Krispijn

%d bloggers liken dit: