Arie, de zon schijnt!

Die Arie toch.

Arie, vraagt u.

Ja, Arie, zeg ik. Me buurman hier in De Stem. Die van de wijkvereniging, van de Okabézet.

Hij lijkt wel wat op me, vinnu niet? Altijd wel wat te klagen. Nooites tevreden. Maar gelijk hettie wel, hoor. Groot gelijk. Een goed mens met precies de juiste kijk op de wijk! Nettas ik.

En assik zo lees in dat stukkie vannem hiernaast. Tja, dat geeft te denken toch?

Neem nou dat van het verkeer. Hoe komt een beetje doorsnee Krispijner nog bij het graf van opoe op de Essenhof? Grote kans dattie op de Brouwersdijk mot oversteken. En anders mottie wel ergens aan de andere kant van de Krispijnseweg zien te kommen. En das tegenwoordig zo trikkie, dattie grote kans het dat het een enkele reis Essenhof wordt. Tja, zeg ervan wat je wil, maar tis wel waar!

Zo gaan die dingen. Net asdat iedereen maar z’n vuile zooi op de grond flikkert. En z’n hondje uitlaat in de achtertuin van onze hoofdredactrice, of daaromtrent. Wel waar.

Zo gaatet nu eenmaal. En dan maar lekker net doen assof we zoveel in te brengen hebben in de dingetjes van onze eigen wijk. Maar ondertussen alles lekker lopen te bekonkelen op  stadhuis. Met een hoop gewauwel en cijfertjes. Uiteindelijk alles om de centen. Istnie waar?

Zo gaatet nou altijd.

Maar Arie, ik loop dagelijks in donker door ‘t Weizigtpark. En dan kom ik meestal vanuit de tunnel. Of ik ben daar naartoe onderweg. Nooit een centje pijn. Nooit herrie. Ze weten daat allemaal, bij die ouwe Crispijn, daar valt niks te halen. ‘t Is daar harstikke veilig. Dus dat klopt nie, Arie.

En wat die poliesie betreft, mwa…

Ik zou zeggen, Arie: ga mares lekker korfballen met de jongens van de woningcoöperatie of de lokale ondernemers. Aan de Patersweg ligt een leuk veldje.

Maar verwacht van mij geen gezeik, vandaag, Arie. Want ik werd wakker met de eerste lentezon op me neus. Ik werd wakker met de kriebels. Ik heb er zin in vandaag. En het is nergens zo fijn, dan asdat we hier in Krispijn kennen zijn.

Want Arie: de zon schijnt!

Crispijn van Outgaerden
De Stem van Oud-Krispijn, 2-2018

Columns uit wijkkrant De Stem van Krispijn

%d bloggers liken dit: